Monday, 23 October 2017

Viktige datoer

8.des.2016 Treningsforedrag med Vibeke Skofterud  Vibeke holder foredraget "Vinnerhjerter". Et innholdsrikt foredrag om langrenn, trening, oppturer, nedturer og mye mer. Hun er OL og VM-mester i stafett, Vasaloppet-vinner og har mange år på landslaget. Tidspunkt: 18:00-19:30. Pris: GRATIS. Sted: Porsche Center Stavanger, Fabrikkveien 41. Pga stoler som settes ut og servering trenger vi påmelding til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Januar 2017 Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. Det er vår sponsor Hetland Sport som leverer smørekursene. Mange datoer å velge mellom. Finn din dag som passer på Hetland Sport sine nettsider www.hetlandsport.no/smorekurs/ Påmelding gjøres direkte til butikken på email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

15.jan.2017 Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk skiteknikk med SkiOpplevelser og Ørjan Ravndal. To kurs i klassisk skiteknikk: et grunnkurs kl 11:00 og et videregående kl 13:30. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside "Påmelding" for mer om skikurs og priser.

4.mars 2017 Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. Velkommen!

12.mars 2017 Sirdal Fristil Vi fortsetter med arrangementet som før. Fristil/skøytetrase. Deltakermengden øker hvert år. Endelig dato settes i desember. 

19.aug.2017 Sirdal MultisportVi fortsetter med Multisport. Rulleski, løping, sykkel og motbakke. Se siden vår "Multisport" for all info.

Samarbeid Sponsing

A+ R A-

Sirdal Multisport 2017

Velkommen til et unikt og innholdsrikt arrangement: Sirdal Multisport, 19.august 2017.

Nå skal vi konkurrere i flere former. Konkurransen for de som mestrer så mye og de som søker noe nytt og ekstra. Her skal vi gå på rulleski, løpe i terreng, sykle på asfalt og grus for så å komme i mål like ved starten.

Nytt i 2017 er en konkurranseklasse med bare løping: 11km i både terreng og på asfalt. Endring på full lengde multisport er at vi tar bort motbakken opp til øvre skitrekk, så da blir det i år sykling rett inn til mål.

Informasjon om konkurransen.

Tidspunkt: 19.august 2017. Første start 12:00 for multisport. Puljestart etter behov. Løpet starter etter multisporten.

Påmelding: www.deltager.no/sirdal_multisport_2017  Fint med tidlig planlegging da det hjelper på planlegging av mat og utstyr. 

Hvor: I Ådneram, Sirdal, Vest-Agder.

To lengder: Enten 23km Multisport med rulleski, løping og sykling.
Eller 11km med bare løping (rulleski og løpetrase til 23km). 

Trasekart: Zoom-bar trase og lokasjon her på Google Maps. Start og mål på samme plass, ved Ådneram Skitrekk.

Trasefilmer: Vi har en kortfilm som viser film fra konkurransen i 2016. En annen viser hvordan håndtere skiftesonene (skifte 3 gjelder ikke lengre). Se også en trasegjennomgang i 2016. Slutten er anderledes i 2017. 

Resultatlister: Lister for 2016 og 2017 ligger på resultatsiden vår.

Konkurranseklasser:

Pga rulleski får vi tre klasser på multisport: Klassisk, skøyting og inlines. 
På 11km løping er det bare aldersklasser. Ingen rulleski.
Aldersklasser er ti-års intervaller. 20-29, 30-39 osv. For de under 20 år er klassene 15-17 og 18-19år. Aldersgrense er 15 år.

Typer av rulleskihjul og sykkel:

Hjulvalg er fritt men de som går med PU/plasthjul krysser av for det ved påmelding. Greit å vite når vi ser på resultatlister.

Krav til sykkel (oppdatert): Offroad og hybridsykler er vanlige her men cyclocross og gravelbikes tillates også. Selv om de har bukkehornstyre. Det vi ikke tillater er landeveisracer med smale dekk. Deler av sykkeltrase (ca 2-3km) er på grusvei. Hjelm er påbudt ved sykling og rulleski-delen.

Hente startnummer:

Startnummer hentes på løpsdagen i Ådneram før rennstart. Vær ute i god tid, før 11:00.

Parkering:

Stor parkering til Ådneram Skitrekk. Like ved varmestuen som er nærme målstreken. Ingen parkering utenfor Frikvarteret.

Servering:

Drikkestasjoner til deltakere: Vi har drikkestasjoner ved Flatstølen, Frikvarteret og i mål. De serverer saft, energidrikke, vann og cookies. Ved målgang serveres også varm buljong. Dette er innkludert i startnummer.

Det blir ekstra servering til publikum og deltakere ved start og mål som er samme plass - utenfor Frikvarteret. Utvalg her er noe væravhengig men trolig blir det ting som vafler, pølser, brus og kaker. Frikvarteret har åpent og serverer lunch, middag, vafler og drikke uansett vær. De tilbyr overnatting også.

Konkurransetrase for Multisport (23km):

Multisport (rulleski, løping og sykling) Se zoom-bar trase for full lengde (23km) er på denne link til Google Maps og i bildet under:

Beskrivelse av de tre etappene følger.

1 - Rulleski i 6km. Starten er utenfor Frikvarteret hvor vi starter med rulleski. På rulleski går vi inn til Flatstøldalen.

2 - Terrenløping i 5km. Inderst i flatstøldalen er det drikkestasjon og vi skifter vi over til løpesko. Turen videre er terreng. Vi følger trase til skimaratonet. Den er en del drenert og planert i 2014. Siste del avviker litt og går på grusvei frem til Frikvarteret hvor syklene er klare. En drikkestasjon er der også.

3 - Sykling i 11km. Fra Frikvarteret går sykkelturen nedover dalen og inn på veien til Lysebotn. Et stykke inn den veien svinger vi av til Ådneram øvre skitrekk og parkerer syklene på øvre skitrekk parkeringsplass.

Konkurransetrase for Løpet (11km):

Løpet er nytt i år. Kun løping i trase hvor rulleski og løping til Multisport går. Se zoom-bar trase for 11km løpet er på denne link til Google Maps og i bildet under:

Praktisk logistikk:

Alle stiller sin sykkel opp på markerte områder før start. Starten går fra samme plass. Løpesko tar du med i sekken du bærer på rulleski. Alle får i startnummerkonvolutten et lite klister med nummer på. Det klister festes nede på en av stavene. Utstyr som rulleski, skisko og staver legges i plastsekk på første skiftesone og blir fraktet tilbake til mål, som er ved start. Noen velger å ha hjelm i løpesekken etter rulleskietappen og andre liker å ha to hjelmer hvor en legges igjen der sykkel legges. Noen sykler med de samme skoene som de løper med og andre skifter til sykkelsko. Valgene her er opp til den enkelte og en del av konkurransens taktikk.

Anbefalt utstyr:

For å frakte sykkel med bil brukes diverse stativer på bil. I noen butikker finnes sykkelstativ som henges på tilhengerfestet og er nok for en sykkel, koster circa 130kr. Det finnes flotte sykkelstativ med plasse til 2 og 6 sykler  - innkludert lys og plass til bilens nummerskilt. Butikker har sine anbefalinger på lette sekker for å frakte løpesko. 10 eller 12 liters løpesekk er godt valg. Gode anbefalte løpesko for terreng og sykling finnes mange av. Er du nybegynner med rulleski er det to merker og modeller som er populære å bruke: Swenor sine Skate og Fibreglass for klassisk. Pluss IDT sine rulleski for skate og classic.

Sikkerhet og beredskap:

Vi har dyktig og erfarent personell på førstehjelp og beredskap. Vakter står i alle kryss og veier som trenger det. Skilting viser vei og at konkurranse pågår. Trase er oversiktlig og trygg og ingen fare for å miste retning.

Forsikring: Ansvarsforsikring, arrangørforsikring, er fra Tryg Forsikring (www.Tryg.no). Ekstra ulykkes og ansvarsforsikring på deltakere er frivillig og opp til den enkelte å velge. Beredskapstjeneste, førstehjelp o.l. for deltakerne kommer fra lokale Frikvarteret. Din sikkerhet er i de beste hender.

Arrangør er Sirdal Skimaraton og de som har gått skimaratonet kjenner igjen at denne konkurransen går omtrent i samme trase, bare uten snø.

For spørsmål om arrangement send email til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring ledelsen, Lars Vagle (48999810) eller Bjørn Tore Haugen (95196106).