Sunday, 24 January 2021

Viktige datoer

Januar. Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar. Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

Mars. Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. God tur i 45km eller 23km eller 10km. 

Mars. Sirdal Fristil Ekstrarennet i fristil og skøytetrase.

Samarbeid Sponsing

 

A+ R A-

Sirdal Fristil 2020

OBS: Det blir dessverre ikke noe Sirdal Fristil i 2020. Vi må fokusere alle ressurser på hovedrennet, skimaratonet 7.mars.

Vi frister/fristet med et uformelt turrenn i fristil i Sirdal. Et viktig mål her er å øke interessen for fristil i Sirdal og turrenn i fristil. Rennet passer godt for alle nivå. Nybegynnere og mosjonister som ikke har gått fristilrenn før, og til aktive og elite. Fine gullmedaljer blir det på alle - egne spesiallaget medaljer kun for fristil.

Det er et uformelt arrangement i enklere form enn skimaratonet. Møt opp og vis at det er nok interesse til et stort fullskala turrenn i fristil. Start og mål blir i Ådneram. Løypene preppes kun for fristil den dagen. Lengde er ca 10km.

Det er overskudd fra skimaraton som finansierer fristilen. Fint om flere deltar på begge renn.

Tid: Start klokken 12:00. Ifølge vanlig regel har fristilrennet vært dagen etter skimaratonet. 

Påmelding: Bruk vår nye nettside for påmelding: <Adresse kommer her>. Aldersgrense er 10 år. Alder på renndagen teller. Vi setter pris på tidlig påmelding. I god tid før rennet planlegges mengden mat, drikke, startnummer osv. Maksimalt 100 deltakere. Vi var snaut 100 påmeldt i 2016 så vær litt tidlig med påmelding. Ref aldersgrense, vennligst ikke meld på barn under 10 år og skriv de er 10 år.

Parkering: Langs veien innover Flatstøldalen. Akkuratt som under Sirdal Skimaraton. Ingen parkering forrann Sira Kvina garasjene og heller ikke på hyttefeltenes private parkeringer som er merket.

Servering: Ved start og i mål blir det saft, squeezy, cookies og sjokolade. Det serveres under et lite telt så eventuel snø eller regn ikke ødelegger servering.

Oppbevaring av klær og utstyr: Vi har store plastsekker som deltakere får til å legge klær og utstyr i. Disse sekkene fraktes til mål etter starten er gått. Kun 200 meter avstand.

Startnummer: De deles ut rett før start så møt opp tidlig. Lett tidtaking og vi noterer ekstra de som kommer først i mål og premierer dem. Det er valgfritt med startnumer og medalje. Ingen klasseinndeling, ingen aldersklasser men vi noterer aldersgruppene ungdom eller voksen på alle (Over/under 18år).

Ta med venner på skøyteski og vis verden at det er stor interesse for turrenn i fristil for mosjonister i Sirdal.

Løypetrase: Trase er som før. Løypetrase kan endres. Årene 2014 og etterpå har hatt lik trase. Vi har vurdert både en og to runder. Hvis dårlig forhold inn Flatstølen så blir kanskje trase flyttet til Turisthytten og ned mot Ortevatn og Sirekrok.

Sist vinter var trase slik: første halvdel av Sirdal Skimaraton. Altså Flatstøldalen. Det er et flatere parti enn Sirekrok og vi slipper veipasseringer. Lengde er ca 10 km. Start er bak Sira Kvina garasjene. Mål er på andre siden av elven på marken like etter etter bilbroen. Kort gåavstand mellom parkering, start og mål. Se etter våre røde-hvite-blå beachflagg ved start og mål. Vi følger samme retning som Sirdal Skimaraton. Dvs innover dalen på høyre side. Det betyr start med en oppoverbakke men så kommer lange lette partier.

Datovalg: Vi prøver å holde fristilrennet til dagen etter klassisk skimaraton. 

NB: Det er et uformelt arrangement, ingen lisenser eller avgifter, arrangør har vanlig ansvarsforsikring. Ekstra ulykkesforsikring på deltakere er fritt og all deltakelse på eget ansvar. Arrangør på arrangementet er organisasjonen Sirdal Skimaraton.

Arenakart og løypekart: Kartene under viser renntrase og et som viser hvor start og mål er, og parkering.