Tuesday, 23 October 2018

Viktige datoer

Januar 2019 Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar 2019 Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Dato og tidsounkter kommer vi tilbake til. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside "Påmelding" for mer om skikurs.

16.mars 2019 Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. Velkommen!

17.mars 2019 Sirdal Fristil Vi fortsetter med arrangementet som før. Fristil/skøytetrase. Deltakermengden øker hvert år.

Samarbeid Sponsing

A+ R A-

Sirdal Fristil 2019

Vi fortsetter som før og frister med et turrenn i fristil i Sirdal. Et viktig mål er å øke interessen for fristil i Sirdal og turrenn i fristil. Rennet passer godt for nybegynnere og mosjonister som ikke har gått fristilrenn før. 

Det er et uformelt arrangement i enklere form enn skimaratonet. Møt opp og vis at det er nok interesse til et stort fullskala turrenn i fristil. Start og mål blir i Ådneram. Løypene preppes kun for fristil den dagen. Lengde er ca 10km.

Tid: Søndag 17.mars 2019. Start klokken 12:00. Arrangeres for 6. gang i 2019.

Påmelding: Bruk vår nye nettside for påmelding. <link kommer>. Ikke email som før. Aldersgrense er 10 år. Vi setter pris på tidlig påmelding. I god tid før rennet planlegges mengden mat, drikke, startnummer osv. Maksimalt 100 deltakere. Vi var snaut 100 påmeldt i 2016 så vær tidlig med påmelding. 

Parkering: Langs veien innover Flatstøldalen. Akkuratt som under Sirdal Skimaraton. Ingen parkering forrann Sira Kvina garasjene og heller ikke på hyttefeltenes private parkeringer som er merket.

Servering: Ved start og i mål blir det saft, squeezy, cookies og sjokolade. Det serveres under et lite telt så eventuel snø eller regn ikke ødelegger servering.

Oppbevaring av klær og utstyr: Vi har store plastsekker som deltakere får til å legge klær og utstyr i. Disse sekkene fraktes til mål etter starten er gått.

Datovalg: Vi prøver å holde fristilrennet til dagen etter klassisk skimaraton. 

Løypetrase: Trase i 2019 er som før. Løypetrase kan endres. Årene 2014 og etterpå har hatt lik trase. Vi har vurdert både en og to runder. Hvis dårlig forhold inn Flatstølen så blir kanskje trase flyttet til Turisthytten og ned mot Ortevatn og Sirekrok.

Vinteren 2018 var trase slik: første halvdel av Sirdal Skimaraton. Altså Flatstøldalen. Det er et flatere parti enn Sirekrok og vi slipper veipasseringer. Lengde er ca 10 km. Start er bak Sira Kvina garasjene. Mål er på andre siden av elven på marken like etter etter bilbroen. Kort gåavstand mellom parkering, start og mål. Se etter våre røde-hvite-blå beachflagg ved start og mål. Vi følger samme retning som Sirdal Skimaraton. Dvs innover dalen på høyre side. Det betyr start med en oppoverbakke men så kommer lange lette partier.

Startnummer deles ut rett før start. Lett tidtaking og vi noterer ekstra de som kommer først i mål og premierer dem. Gullmedaljer blir det på alle, egne spesialmedaljer kun for fristil. Det er valgfritt med startnumer og medalje. Ingen klasseinndeling, ingen aldersklasser men vi noterer aldersgruppene: ungdom og voksen. Uformelt arrangement, ingen lisenser, arrangør har vanlig ansvarsforsikring, ekstra ulykkesforsikring på deltakere er fritt og all deltakelse på eget ansvar. Arrangør på arrangementet er organisasjonen Sirdal Skimaraton.

Ta med venner på skøyteski og vis verden at det er stor interesse for turrenn i fristil for mosjonister i Sirdal.

Kart under som viser hvor start og mål er. Samt parkering.