Wednesday, 22 May 2024

Viktige datoer

Januar. Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar. Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

Mars. Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. God tur i 45km eller 23km eller 10km. 

Mars. Sirdal Fristil Ekstrarennet i fristil og skøytetrase.

Samarbeid Sponsing

 

A+ R A-

Informasjon

Velkommen til skimaraton i Sirdal!

Et innholdsrikt og fint skimaraton i Ådneram, Sirdal, Vest-Agder.

Med de rammer og forhold vi er gitt blir det dessverre vrient å arrangere renn i vinter. Vi satser på vanlige gode forhold senere år. Dessverre ikke noe renn kommende vinter. Pga sene vinterferier fremover planlegger vi med renndatoer til første helgen etter vinterferien.

Teksten under her er kun for suksessåret 2020:

Rennet går lørdag 7.mars 2020. Fellesstart klokken 10:30, både 23km og 45km. Trimklassen har ikke tidtaking eller krav om lengde. Intervallstart hvis nødvendig. Vennligst møt opp i god tid før start. Både start og mål er på sletten nedenfor Ådneram Skitrekk og like ved Rovernes beredskapshytte. Lengde er både 45km og 23km så det blir helmaraton og halvmaraton. Stilart er klassisk teknikk hele løypen. Det kreves ingen sekk på deltakerne.

KLASSER

Turrennet bruker turrenn-klasseinndelinger. 2-års intervaller på de yngre og 10-års intervaller på voksne. Aldersgrense er 13år for tidtaking. Dvs født i 2007 eller før. Trimklassen har 10års grense. Ingen eliteklasse – men seeding gjør eliten starter først. Vi har også trimklasse uten tidtaking, kun "Deltatt". Elektronisk tidtaking vil bli brukt innkludert mellomtid. Startled vil ha størrelse fra 50 til 100 løpere.

TEAM-KONKURRANSEN «Vinterens sprekeste bedrift»

Hvem er «Vinterens sprekeste bedrift»? Team-konkurranse. 3 til 6 personer kan melde seg på under samme team-navn og de tre beste tidene i gruppen sammnelagt blir gruppens tellende resultat. Vinner vil få gratis reklameplass på skimaratonets nettsider i et helt år. Titulert «Vinterens sprekeste bedrift». Den mest sporty tittelen vi har. Herrer og damer, hel og halvmartaton deltar i samme klasse i Team-konkurranse. Rettferdige justeringsfaktorer gjør at alle deltar på like vilkår her. Du oppgir ditt team-navn ved påmelding.

Betingelser: Team-navn kan være hva som helst. Vi anbefaler et bedriftsnavn, en institusjon, foreningsnavn, politisk parti osv. For å skape vinnermuligheter for flest mulig og balansere ut kan et «team» ikke være et idrettslag, skiklubb, skilag eller en sportsbedrift. Tider i helmaraton summeres som de er. For å få like forhold vil tider til kvinner bli justert med faktor tilsvarende forskjellen mellom herre og damers vinnertider i rennet, historisk. Halvmaraton-tider dobles og justeres med faktor før de summeres. Like vilkår for alle så alle deltar med like gode forhold. Det må være minst fem deltakende lag for å gi premie. Ta med dine kollegaer på treningsturer utover høsten og vinteren. Team-konkurranse er team-building som varer i månedsvis.

STARTNUMMER

Startnummer hentes i Stavanger/Sandnes onsdag og torsdag før rennet kl.16:30-19:00. Adresse er hos Løplabbet Sandnes, Bystasjonen. Dette gjelder ikke de aller siste påmeldinger, påmeldinger gjort etter tirsdagen. Rekker du ikke å hente startnummer (eller er påmeldt de siste dager) må du hente det på renndagen ved startområdet. Noe mer kø da og knapt med tid, prøv å hent det før. Startnummer er 1-700. Markeringer på nummer sier om det er helmaraton, halvmaraton eller trimklassen.

Prepping/klargjøring av ski: Flere lokale butikker fin preppemeny. Sjekk de den. Lever helst skiene til prepping senest mandag/tirsdag før renndag.

SPRERREGRENSER

Løpere på helmaraton må før klokken 15:00 starte på bakken opp skitrekket for andre gang. Hele renntrase stenger klokken 16:30. God tid for alle.

SERVERING

Rennet har servering av mat og drikke til både publikum og deltakere i målområdet. Pølser og lapper i hovedteltet. Alle deltakere vil også få varm kjøttsuppe ved målpassering, innkludert. På drikkestasjoner og i mål har vi sjokolade-cookies, bananer, energidrikke, saft og vann.

På drikkestasjonene serveres Squeezy Energy Drink med appelsinsmak. Dette er en sportsdrikk med mild og naturlig smak og som er skånsom mot magen. Sportsdrikken inneholder en god blanding komplekse karbohydrater samt elektrolytter. Det anbefales å drikke sportsdrikke på matstasjonene. Ved målgang er også Squeezy-drikke bedre for kroppen enn bare vann.

SERVICE

Det blir ikke salg fra sportsbutikk på renndagen i år. Besøk butikker i dagene før og fyll opp smørekoffert.

Det vil ved startområdet, som er det samme som målområdet, være et stort oppvarmet oppholdstelt. I samme telt vil det være avskjermet rom hvor man kan skifte klær i. Separate rom for damer og herrer. Startområdet vil ha mobile toaletter for alle men ingen dusj. Husk tørre klær etter rennet.

Bagasje: På eget bagasjeområde ved start og mål kan du tørt legge bagasje. Der vil du få store gjennomsiktige plastsekker å legge bagasjen inni så den ikke blir fuktig av eventuell snøfall eller regn mens rennet pågår.

Smøreservice: Det vil være smøreservice sammen med den store drikkestasjonen. Det vil si tre smørestasjoner i løpet av 45km. God hjelp altså selv om høydeforskjell mellom øverste og laveste punkt er under 200 meter.

Stavservice: Vil være på hoved drikkestasjon som passeres like etter start og senere i rennet. Alle reservestaver er lånestaver. De må leveres inn ved målpassering. De er alle markert med oransje spray over halve staven for å være lett gjenkjennelige.

Skibytte: Det er lov å bytte ski underveis i rennet! Da må du legge skiene dine på en plass markert "Skibytte" like ved drikkestasjon ved turisthytten. 

Det vil i start og mål-området være musikk og "speaker/kommentator/DJ" som gir oss info og underholdning. Navn på årets speaker er vist i kontaktlisten og i bunn på denne siden.

Rennet er meget publikumsvennlig - lett å følge med på mellomtider med egne øyne. Publikum som står ved mål eller ved den store drikkestasjonen 600m bortenfor, bak turisthytten, vil kunne se løpere passere på mellomstasjoner. For hver 11km (circa) passerer løperne den store drikkestasjonen ved turisthytten.

PREMIERING

Gullmedaljer til alle. Mere premier bestemmes som regel like før rennet. For 2015 hadde vi fra sportsbutikk fått sports-bager, skiluer, skistropper og mer utstyr. Fra Squeezy er det igjen de gode termo-drikkebeltene og bokser med Squeezy drikkepulver. På fristilrennet hadde vi mange Sony Walkman MP3 spillere. Premier i 2014: Alle deltakere er med i trekning av en pakketurer til Marcialonga 2015, sammen med Maxpulse. Squeezy premierer med drikkebelter og annet utstyr. Alle deltakere vil få spesiallaget "gull"-medalje og diplom.

SEEDING

Vi godkjenner nesten alt av turrenn som seedingrenn. Se siden for ”Påmelding”. Vi vil ha puljestart og intervallstart etter behov for å minske starttettheten. Seeding ble enda bedre i 2015, se siden for påmelding.

Detaljer på seeding og hvilke startgruppegrenser som lages, vises på renndagen. Det blir startled med gruppestørrelse på 50 til 100 deltakere.

TRANSPORT OG PARKERING

Med en sen start er det fint mulig å kjøre opp på renndagen fra Stavanger og andre byer. Viktig: Se kart over rennets parkeringsplasser på vår nettside med menyvalg ”Løypen og kart”.

MARATON I TRYGGE RAMMER

Rennet går i trygge omgivelser. Første halvdel går nede i en dal, Flatstøldalen. Midtpunktet i rennet er ved Rovernes beredskapsstasjon ”Frikvarteret”. Andre halvdel er opp til Lysebotn-veien, hvor du går blant hytter. Med en slik trase er rennet også bedre skjermet mot vær og vind i forhold til på høyfjellet og fjelltopptraseer. Blir du sliten eller været blir for tøft så er det lett å avbryte turen ved 1/2 eller 3/4 maraton, for da passerer du nær målområdet. Selv med slik trygghet og nærhet gir løypen flott utsikt i mye vill og urørt natur - se bildene på nettsidene.

Kontakt oss på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Tlf 48999810.
Gjesdal IL: Odd Terje Sirekrok og Edward Eddi Sævland
Tidtaking: Knut Taugbøl og Arild Volden 
Teknisk delegert: Lars
Speaker: Trine Mari Haga
Rennleder og PR: Lars Vagle
Rennarrangører: Gjesdal IL Ski og Sirdal Skimaraton

* [1][2]