Monday, 25 September 2017

Viktige datoer

8.des.2016 Treningsforedrag med Vibeke Skofterud  Vibeke holder foredraget "Vinnerhjerter". Et innholdsrikt foredrag om langrenn, trening, oppturer, nedturer og mye mer. Hun er OL og VM-mester i stafett, Vasaloppet-vinner og har mange år på landslaget. Tidspunkt: 18:00-19:30. Pris: GRATIS. Sted: Porsche Center Stavanger, Fabrikkveien 41. Pga stoler som settes ut og servering trenger vi påmelding til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Januar 2017 Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. Det er vår sponsor Hetland Sport som leverer smørekursene. Mange datoer å velge mellom. Finn din dag som passer på Hetland Sport sine nettsider www.hetlandsport.no/smorekurs/ Påmelding gjøres direkte til butikken på email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

15.jan.2017 Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk skiteknikk med SkiOpplevelser og Ørjan Ravndal. To kurs i klassisk skiteknikk: et grunnkurs kl 11:00 og et videregående kl 13:30. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside "Påmelding" for mer om skikurs og priser.

4.mars 2017 Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. Velkommen!

12.mars 2017 Sirdal Fristil Vi fortsetter med arrangementet som før. Fristil/skøytetrase. Deltakermengden øker hvert år. Endelig dato settes i desember. 

19.aug.2017 Sirdal MultisportVi fortsetter med Multisport. Rulleski, løping, sykkel og motbakke. Se siden vår "Multisport" for all info.

Samarbeid Sponsing

A+ R A-

Informasjon

Velkommen til skimaraton i Sirdal!

Et innholdsrikt og fint skimaraton i Ådneram, Sirdal, Vest-Agder.

Rennet går lørdag 4.mars 2017. Fellesstart klokken 10:30, både 23km og 45km. Intervallstart hvis nødvendig. Vennligst møt opp i god tid før start. Både start og mål er på sletten nedenfor Ådneram Skitrekk og like ved Rovernes beredskapshytte. Lengde er både 45km og 23km så det blir helmaraton og halvmaraton. Stilart er klassisk teknikk hele løypen. Det kreves ingen sekk på deltakerne.

KLASSER

Turrennet bruker turrenn-klasseinndelinger. 2-års-intervaller på de yngre og større intervaller på voksne. Aldersgrense er 13år. Dvs født i 2004 eller før. Ingen eliteklasse – men seeding gjør eliten starter først. Vi har også trimklasse uten tidtaking, kun "Deltatt". Elektronisk tidtaking vil bli brukt innkludert mellomtid. Startled vil ha størrelse fra 30 til 100 løpere.

STARTNUMMER

Startnummer hentes hos Porsche Center Stavanger onsdag og torsdag før rennet kl.16:30-18:30. Adresse er Fabrikkveien 41 på Forus. Dette gjelder ikke de aller siste påmeldinger, påmeldinger gjort etter 28.februar. Rekker du ikke å hente startnummer hos Porsche (eller er påmeldt de siste dager) må du hente det på renndagen ved startområdet. Noe mer kø da og knapt med tid, prøv å hent det før. Startnummer er 1-700. Markeringer på nummer sier om det er helmaraton, halvmaraton eller trimklassen.

SPRERREGRENSER

Løpere på helmaraton må før klokken 15:00 starte på bakken opp skitrekket for andre gang. Hele renntrase stenger klokken 16:30. God tid for alle.

SERVERING

Rennet har servering av mat og drikke til både publikum og deltakere i målområdet. Pølser og lapper i hovedteltet. Alle deltakere vil også få varm kjøttsuppe ved målpassering, innkludert. På drikkestasjoner og i mål har vi sjokolade-cookies, bananer, energidrikke, saft og vann.

På drikkestasjonene serveres Squeezy Energy Drink med appelsinsmak. Dette er en sportsdrikk med mild og naturlig smak og som er skånsom mot magen. Sportsdrikken inneholder en god blanding komplekse karbohydrater samt elektrolytter. Det anbefales å drikke sportsdrikke på matstasjonene. Ved målgang er også Squeezy-drikke bedre for kroppen enn bare vann.

SERVICE

Hetland Sport er på plass tidlig på renndagen. Hos dem kan du få kjøpt skismøring og annet utstyr fra deres sportsbutikk.

Det vil ved startområdet, som er det samme som målområdet, være et stort oppvarmet oppholdstelt. I samme telt vil det være avskjermet rom hvor man kan skifte klær i. Separate rom for damer og herrer. Startområdet vil ha mobile toaletter for alle men ingen dusj. Husk tørre klær etter rennet.

Bagasje: På eget bagasjeområde ved start og mål kan du tørt legge bagasje. Der vil du få store gjennomsiktige plastsekker å legge bagasjen inni så den ikke blir fuktig av eventuell snøfall eller regn mens rennet pågår.

Smøreservice: det vil være smøreservice sammen med den store drikkestasjonen. Det vil si tre smørestasjoner i løpet av 45km. God hjelp altså selv om høydeforskjell mellom øverste og laveste punkt er under 200 meter.

Stavservice vil være på hoved drikkestasjon som passeres like etter start og senere i rennet. Alle reservestaver er lånestaver. De må leveres inn ved målpassering. De er alle markert med oransje spray over halve staven for å være lett gjenkjennelige.

Skibytte. Det er lov å bytte ski underveis i rennet. Da må du legge skiene dine på en plass markert "Skibytte" like ved drikkestasjon ved turisthytten.

Det vil i start og mål-området være musikk og "speaker/kommentator/DJ" som gir oss info og underholdning. Speaker er igjen Kjell Fjeldheim.

Prepping/klargjøring av ski: Hetland Sport har en variert og fin preppemeny. Besøk dem og se deres nettsider. Lever helst skiene til prepping senest 19:00 onsdag før renndag.

Rennet er meget publikumsvennlig - lett å følge med på mellomtider med egne øyne. Publikum som står ved mål eller ved den store drikkestasjonen 600m bortenfor, bak turisthytten, vil kunne se løpere passere på mellomstasjoner. For hver 11km (circa) passerer løperne den store drikkestasjonen ved turisthytten.

PREMIERING

Bestemmes som regel like før rennet. For 2015 hadde vi fra sportsbutikk fått sports-bager, skiluer, skistropper og mer utstyr. Fra Squeezy er det igjen de gode termo-drikkebeltene og bokser med Squeezy drikkepulver. På fristilrennet hadde vi mange Sony Walkman MP3 spillere. Premier i 2014: Alle deltakere er med i trekning av en pakketurer til Marcialonga 2015, sammen med Maxpulse. Squeezy premierer med drikkebelter og annet utstyr. Alle deltakere vil få spesiallaget "gull"-medalje og diplom.

SEEDING

Vi godkjenner nesten alt av turrenn som seedingrenn. Se siden for ”Påmelding”. Vi vil ha puljestart og intervallstart etter behov for å minske starttettheten. Seeding ble enda bedre i 2015, se siden for påmelding.

Detaljer på seeding og hvilke startgruppegrenser som lages, vises på renndagen. Det blir startled med gruppestørrelse på 50 til 100 deltakere.

TRANSPORT OG PARKERING

Med en sen start er det fint mulig å kjøre opp på renndagen fra Stavanger og andre byer. Viktig: Se kart over rennets parkeringsplasser på vår nettside med menyvalg ”Løypen og kart”.

MARATON I TRYGGE RAMMER

Rennet går i trygge omgivelser. Første halvdel går nede i en dal, Flatstøldalen. Midtpunktet i rennet er ved Rovernes beredskapsstasjon ”Frikvarteret”. Andre halvdel er opp til Lysebotn-veien, hvor du går blant hytter. Med en slik trase er rennet også bedre skjermet mot vær og vind i forhold til på høyfjellet og fjelltopptraseer. Blir du sliten eller været blir for tøft så er det lett å avbryte turen ved 1/2 eller 3/4 maraton, for da passerer du nær målområdet. Selv med slik trygghet og nærhet gir løypen flott utsikt i mye vill og urørt natur - se bildene på nettsidene.

Kontakt email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Tlf 48 999 810.
Løypesjef: Torgeir Nevland
Teknisk delegert: Bollestad
Gjesdal IL: Torgeir Nevland
Tidtaking: Knut Taugbøl
Rennleder: Lars Vagle

Rennarrangører: Gjesdal IL ski og Sirdal Skimaraton