Monday, 19 November 2018

Viktige datoer

Januar 2019 Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

12.jan-9.feb 2019 Kurs i skiteknikk Gratis kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

16.mars 2019 Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. Velkommen!

17.mars 2019 Sirdal Fristil Vi fortsetter med arrangementet som før. Fristil/skøytetrase. Deltakermengden øker hvert år.

Samarbeid Sponsing

A+ R A-

Påmelding

Påmelding til rennet gjøres på denne internet-adressen www.deltager.no/sirdal_skimaraton_2019

Betaling blir med kredittkort online.

Startkontigent er kun 390kr pluss en eventuell engangslisens. Prisen er den samme for både halvmaraton (23km) og helmaraton (45km). Deltakerprisene øker de siste uker/måneder men trimklassen øker ikke i pris. Se avsnittet nedenfor med tidsfrister og priser.

Engangslisens er 60kr for ungdom 13-25 år og 150kr for de mellom 26 og 70 år. Også 60kr i trimklassen. For de mellom 70 og 80 er det frivillig med lisens. Info om Skiforbundets skilisens.

Klassene blir aldersgruppert. 2 årige klasser frem til 20 år og deretter 10 årsklasser. Aldersgrense er 13år (født 2006) for tidtaking. Trimklassen har 10års grense. Ved påmelding oppgir du ”år født” og system vil plassere deg i rett aldersklasse. Aldersklassene er: 13-14, 15-16, 17-18, 19-20, 21-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70-79, og 80 og eldre. Vi har også trimklassen som er uten tidtaking, med "Deltatt" som status. I trimklassen kan du gå så langt du vil - en runde, to runder eller en halv runde. Obs: Aldersklasse 13-14år kan bare gå halvmaraton. På renndagen og før rennet starter har du en siste frist til å endre lengde, som fra 45km til 23km. Endringer på renndagen gjøres på skjemaer i varmeteltet.

Vi har også et eget skjema for gruppepåmeldinger og betaling via faktura. Email oss for å få tilsent det skjema.

Hele Skiforbundets rennreglement for langrenn ligger her http://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/felles-lover-og-regler/ Vi følger deres retningslinjer på refusjon. Hvis avlyst renn før renndagen gis 50% tilbake. Ref §214.

KURS I SKITEKNIKK

Vi har i år gratis kurs i skiteknikk. Tre helger med klassisk og fristil teknikk i januar og februar. Kursinnhold og kurskalender er på siden for kurspåmelding  sirdal-skimaraton.no/kursplan/ 

TIDSFRISTER OPPSUMMERT

- Påmelding til rennet med julerabatt/earlybird 390kr: frem til julaften (Mulig med startnr som gavekort).
- Påmelding til rennet med vanlig pris 450kr: innen 2.mars 2019 (kl.23:59). 
- Gruppepåmeldinger med samlefaktura: innen 2.mars. 
- Endring av klasse, som skifte fra hel til halvmaraton: frem til renndagen.
- Gi melding om seeding: innen 12.mars 23:00.
- Påmelding til rennet med økt pris: innen 14.mars 23:00.
- Ingen påmeldinger dagen før renndag (fredagen). Påmelding på renndagen er ca dobbel pris.

Påmelding i siste liten medfører ekstra arbeid så vi setter stor pris på om du melder deg på tidlig.  Det hjelper vårt arbeid. Vi må bestille mat og utstyr lenge før renndag og tidlige påmeldinger hjelper oss i estimatene.

Meldinger om seeding bør også komme noe tidlig. Vi må dessverre sette en grense for maks antall deltakere. Dette for å sikre kvalitet og sikkerhet.

SEEDING

All seeding gjøres på denne nettsiden http://sirdal-skimaraton.no/seeding/
På den nettsiden kan du også sjekke hvilken seeding du er tildelt. Ta var på ditt ordrenummer du får i email ved påmelding.

I et av feltene ved påmelding kan du også oppgi forventet sluttid i rennet og det vil bli brukt i seeding evaluering hvis vi ikke finner noe annen seeding på deg. Vi godkjenner nesten alt av turrenn-seedingrenn for alle deltakere uansett nivå. Har du ikke gått turrenn før, og kun da, kan du i seeding bruke løp eller turritt-resultat. Det viktigste er at alle deltakerne starter på mest egnet plass. Arrangør vil også i noe grad bruke tidligere resultatlister fra andre renn – som Sesilåmi - for å seede. Dette er ikke en 100% sikkert sammenkobling så vi anbefaler du også oppgir seeding info selv. Seeding gjøres ved å finne en seeding-faktor. Den sier hvor mange prosent du er bak en vinner. Eks: brukte du 3 timer i et renn og vinneren brukte 2 timer så er din faktor 150%. Dvs 3:00/2:00 gir 1.5 som er 150%. Seedingrenn må være minst 10km, løp 8km og ritt 60km. Seeding fra ritt og løp blir litt justert siden det ikke er garantert at en topprytter er en dyktig skiløper.