Sunday, 06 October 2024

Viktige datoer

Januar. Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar. Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

Mars. Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. God tur i 45km eller 23km eller 10km. 

Mars. Sirdal Fristil Ekstrarennet i fristil og skøytetrase.

Samarbeid Sponsing

 

A+ R A-

Løypen og kart

Skimaraton-traseen er en innholdsrik og behagelig trase på ca 23km som gåes en eller to ganger. Det vil si du har valget mellom helmaraton (45km) eller halvmaraton (23km). 10km trase er første halvdel av denne 23km runden. Løkken er formet som et 8-tall og gjør det lett for publikum å følge med på mellomtider mens man får servering i målområdet. Selv med løkke er det ingen plass løypen krysser seg selv.

Hele løypetrase med fulle "zoom-bare" detaljer på løype, parkering og servering er på detaljert Google Earth kart. Trase er tegnet for hånd etter bilde så små avvik kan forekomme.

Kart av renntrase: Se Sirdal Skimaraton løypekart i Google Maps. Tidligere kart er nesten helt like, slik som kart i 2019 og kart i 2012-2018 med alle detaljer. Kartene er interaktive og "zoom-bare".

Filmer fra rennet: Vi har en kortfilm på 1 minutt som oppsummerer hele rennet. Videre en 2 minutters kortfilm fra rennene i 2013 og 2016 som viser det meste. Vil du see mer detaljer ta en titt på en 6 minutters versjon. 

Lette smøreforhold. Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt er under 200 meter så de store temperaturforskjeller blir det ikke. Den store temperaturøkning som skjer mellom 07:00 til 10:00 hver morgen trenger vi heller ikke ta hensyn til i smøringen siden rennstart er 10:30. Med lite høydeforskjeller unngår vi også de største utforbakkene.

Løypen starter nedenfor skitrekket og går først innover Flatstøyldalen på østsiden. Derifra returnerer man på vestsiden og går videre opp på siden av skitrekket i en stil som minner om finalen i ”Tour de Ski”. Videre går løypen hele Sirekrok-traseen. Man passerer Suleskard Camping på vei inn til mål eller til runde nummer to.

45km, 23km, 10km. Se oversikt av løypen på følgende bilde. En mer detaljert versjon kan du se på tjenesten "SkiSporet.no". Der kan du også se oppdatert preppe-status. Rennets 45km trase er en sammenliming av disse to løyper på Skisporet.no: Flatstøylløypen og Sirekrokløypen. Begge bildene under viser en runde på 23km, som er halvmaraton. Den nye distansen på 10km er første halvdel av runden. Det vil si løkken til høyre/nord-øst på første bilde og første halvdel av profilen under. Mål er like etter turisthytten.

PARKERING

På rennedagen vil parkeringsvakter og skilt vise vei til parkeringsplasser beregnet for rennet.

Plassene er:

- Parkering langs veien inn mot Flatstøyldalen har plass til opp mot 200 biler. Starter ved Sira Kvina garasjene. Navn er "Park 200".

- Parkering i bakken opp til Bergetjødn, høyere oppe enn varmestuen til trekket. På høyre side når du kjører nedover bakken. HVIS brøyting tillater det. Opp mot 70 biler. Navn er "Park 70".

- Parkering ved det øvre skitrekket. Circa 100 plasser. Navn er "Park 100".

- Parkering blir ikke ved varmestuen hvor besøkende til alpintrekket skal parkere. Heller ingen parkering utenfor beredskapshytten Frikvarteret.

Det er godt med parkeringsplasser. Men ved stor deltakermengde kan det være noe begrenset parkeringsplass. Vi oppfordrer folk til å kjøre sammen i privatbiler hvis deltakermengden blir stor.

Tre av parkeringsplassene vises på dette bildet:

Foto: Google Earth