Tuesday, 23 January 2018

Viktige datoer

Januar 2018 Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. Lokasjon og dato er ikke satt enda. 

13.jan.2018 Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk med SkiOpplevelser og Ørjan Ravndal. Klassisk grunnkurs kl 11:00 og fristil  grunnkurs kl 13:30. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside "Påmelding" for mer om skikurs og priser.

3.mars 2018 Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. Velkommen!

4.mars 2018 Sirdal Fristil Vi fortsetter med arrangementet som før. Fristil/skøytetrase. Deltakermengden øker hvert år.

NN.aug.2018 Sirdal MultisportVi fortsetter med Multisport. Rulleski, løping, sykkel og motbakke. Se siden vår "Multisport" for all info.

Samarbeid Sponsing

A+ R A-

Løypen og kart

Skimaraton-traseen er en innholdsrik og behagelig trase på ca 23km som gåes en eller to ganger. Det vil si du har valget mellom helmaraton eller halvmaraton. Løkken er formet som et 8-tall og gjør det lett for publikum å følge med på mellomtider mens man får servering i målområdet. Selv med løkke er det ingen plass løypen krysser seg selv.

Hele løypetrase med fulle "zoom-bare" detaljer på løype, parkering og servering er på detaljert Google Earth kart. Trase er tegnet for hånd etter bilde så små avvik kan forekomme.

Kart av renntrase: Se Sirdal Skimaraton trase i Google Maps med alle detaljer. "Zoom-bart".

Filmer fra rennet: Vi har en 2 minutters film fra selve renndagen i 2016. Den er også i en 6 minutters versjon. Fra 2013 har vi en 7-minutters Youtube-film. En fin 2 min film sammenligner rennene i 2016 og 2013.

Lette smøreforhold. Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt er under 200 meter så de store temperaturforskjeller blir det ikke. Den store temperaturøkning som skjer mellom 07:00 til 10:00 hver morgen trenger vi heller ikke ta hensyn til i smøringen siden rennstart er 10:30. Med lite høydeforskjeller unngår vi også de største utforbakkene.

Løypen starter nedenfor skitrekket og går først innover Flatstøyldalen på østsiden. Derifra returnerer man på vestsiden og går videre opp på siden av skitrekket i en stil som minner om finalen i ”Tour de Ski”. Videre går løypen hele Sirekrok-traseen. Man passerer Suleskard Camping på vei inn til mål eller til runde nummer to.

Se oversikt av løypen på følgende bilde. En mer detaljert versjon kan du se på tjenesten "SkiSporet.no". Der kan du også se oppdatert preppe-status. Rennets trase er en sammenliming av disse to løyper: Flatstøylløypen og Sirekrokløypen. Begge bildene under viser en runde på 23km.

PARKERING

På rennedagen vil parkeringsvakter og skilt vise vei til parkeringsplasser beregnet for rennet.

Plassene er:

- Parkering langs veien inn mot Flatstøyldalen har plass til opp mot 200 biler. Starter ved Sira Kvina garasjene. Navn er "Park 200".

- Parkering i bakken opp til Bergetjødn, høyere oppe enn varmestuen til trekket. På høyre side når du kjører nedover bakken. HVIS brøyting tillater det. Opp mot 70 biler. Navn er "Park 70".

- Parkering ved det øvre skitrekket. Circa 100 plasser. Navn er "Park 100".

- Parkering blir ikke ved varmestuen hvor besøkende til alpintrekket skal parkere. Heller ingen parkering utenfor beredskapshytten Frikvarteret.

Det er godt med parkeringsplasser. Men ved stor deltakermengde kan det være noe begrenset parkeringsplass. Vi oppfordrer folk til å kjøre sammen i privatbiler hvis deltakermengden blir stor.

Tre av parkeringsplassene vises på dette bildet:

Foto: Google Earth